Кой обича да пие мерло?

Каква е разликата между различните вина?

На този въпрос лесно може да отговори всеки, който обича да пие вино, като дори за непрофесионалисти е ясно, че детайлите имат огромно значение за вкуса на едно вино. Има хора, които предпочитат бяло вино, а други само определени видове червено вино и поради тази причина съществува такова многообразие от възможности из целия свят. В страниците на Divino.bg ще намерите подробности за различните видове вино, както като технология, така и като рейтинг виж тук и съчетания с храни. Кой обича да пие червено вино? Според едно любопитно проучване, червено вино харесват ценителите, които са запознати с характеристиките на виното, като нива на танини и т.н. и които биха избрали и по-скъпа бутилка. А кой обича да пие мерло? Мерлото е сред най-предпочитаните видове червено вино, поради ниските нива на киселинност и на танини.

Кой обича да пие мерло?

Тъй като видовете мерло могат да варират между голям диапазон, започващ от мощните вина с високо съдържание на алкохол и с аромат на конфитюр, до нежни вина, с аромати на ванилия и какао и свеж плодов вкус, те предлагат възможности за избор на широк кръг от предпочитания. Мерлото е благодатно, както за консумация, така и за производство. То расте бързо и силно и се адаптира лесно към различни географски ширини, с разнообразни климатични условия.

Как се съчетава най-добре мерлото? То е перфектна компания за различни сирена, като гауда, чедър или синьо сирене, различни сухи мезета, както и риба и диви гъби, а при приготвяне на храната, няма да сгрешите, ако добавите мащерка, розмарин и мента. За да се разгърне максимално уникалният букет от аромати на мерлото, е важно то да се сервира с температура между 16 и 20 °С в класическа винена чаша. Вижте още на Divino.bg за невероятните видове вина по света, които могат да ни потопят в света на насладата, стига да познаваме собствените си предпочитания и да изберем подходящото съчетания от вкусове. Както се казва „във виното е истината“, а тя може да бъде повече от невероятна. Опитайте.