Гестационна седмица и правилното ѝ изчисление

Вероятно ако ще ставате майка за втори или пореден път, сте наясно що е то гестация. Но за тези от вас, които не знаят, ще обясним, че това е латинска дума, която всъщност означава бременност и в нашия език ние използваме понятието гестационна седмица.

Благодарение на информационното море, наречено Интернет, ние можем лесно и бързо да се информираме относно всичко, което ни вълнува и е свързано с нашата гестационна седмица. Онлайн има подробно разписан целия период от първия ден, като се изчислява в лунарни месеци, а не календарни. Общо цикъла на една зряла бременност наброява 40 на брой гестационни седмици, които от своя страна се равняват на 10 лундарни месеца. За разлика от месеците в календара, които имат различна продължителност по брой дни, всеки лунарен месец на бременността има точно 28 дни продължителност. Така нормалната бременност се равнява на 280 дни и по този начин се определя и термина на родилката, съответно и така изчисляваме кое раждане е преждевременно и кога имаме преносване на бременността.

гестационна седмица

За да се информирате още по-подробно за всеки един период от гестационната седмица, то посетете порталът за родители ParentsKids.com, където ще откриете подробна информация за всеки лунарен месец и гестационна седмица. В отделните статии ще откриете информация относно настъпващите промени във вашия организъм и в организма на бебето. Ще прочетете много вдъхновяващи неща, които ще ви накарат да се чувствате наистина щастлива и горда със себе си. Мисията на родителския портал – ParentsKids.com е именно такава – да помага на родителите да откриват отговорите на въпросите, които ги вълнуват. Посетете уеб сайта им и със сигурност ще откриете полезна информация и съвети за себе си!