Какво е добре да знаем при работа с детски инхалатор?

Ако все още не сте се запознали с интересните и симпатични апарати за лечение на респираторни заболявания, можете да продължите да четете.

Как един детски инхалатор може да бъде и полезен и приятен на вид, можем да разберем във виж тук, където се предлагат апаратчета с весели форми. Английско производство, инхалаторите, във вид на жаба или панда, могат да бъдат компресорни, а във вид на пингвин са ултразвуковите вариации. Както се подсказва от самите наименования, ултразвуковите са безшумни, а компресорните работят с помощта на компресор. Освен това при вторият вид става дума за преобразуване на лекарствената течност във вид на миниатюрни частици, които достигат до най-тесните белодробни разклонения, което увеличава ефективността на лечението или превенцията.
Какво е добре да знаем при работа с детски инхалатор?
Полученият в компресорните инхалатори аерозолен поток е постоянен, но без да създава високо налягане в маската и съответно в белите дробове. Маските са снабдени с дупки, за да може невдишаният аерозол да излезе свободно през тях. Аерозолът се образува в специална небулизаторна чашка, където се извършва механичното раздробяване на течността. Сред предимствата на компресорните инхалатори са, както повишаване ефективността на лечението, така и поради дълбокото проникване на частиците – възможността за намаляване на лекарствения продукт. Какво е добре да знаем при работа с детски инхалатор? Важно е да се внимава с приготвянето на разтвора, особено когато става дума за използване на стъклени ампули. Това е така, поради опасността от попадане на стъклени частици в течността.

Същото се отнася и до използването на билкови отвари и чайове, които независимо от прецеждането, почти винаги съдържат миниатюрни частици от билките или памучни влакна, от финото прецеждане. Самата поддръжка на детските инхалатори е лесна и се извършва с помощта на течаща вода. В страниците на europharma.bg ще видите още и допълнителни маски, както за големи, така и за малки. С други думи инхалаторите могат да се използват и от други членове на семейството, само със смяна на накрайника. Вижте повече в каталога и преценете сами дали детски инхалатор жаба или пингвин са най-подходящи за вашия случай.