Познатият непознат бразилски орех

Всяка дама знае колко време и условия коства поддържането на впечатляващ външен вид. Но в крайна сметка си заслужава.

В този текст ще ви предложим едно по-малко познато средство за разкрасителни процедури, а именно маслото от бразилски орех в biofetish.com.
Слабо познат у нас като растение, бразилският орех вирее в страни от Латинска Америка като Боливия и др и може да се види в близост до Амазонка. Предлага се като екзотична ядка, която се включва в малки количества в диетата на вегани и суровоядци или просто на почитателите на ядки и екзотични храни. Използването му в козметични продукти е мотивирано от неговите съставки и това,че има чудесно въздействие върху организма и третираните с него зони.

Ако решите да приемате бразилският орех като храна, то трябва да знаете, че средното приемливо количество на ден е две ядки и не е препоръчително да го превишавате, тъй като растението има високо съдържание на селен.

Използван като козметичен продукт, бразилският орех става основа за редица маски, шампоани и други продукти за коса. Вариантът му като био масло е най-оптимален, защото е в най-чистия си вид и е силно концентриран. Модерните технологии за производство на био масла запазват полезните свойства на продукта, а от друга страна, са много достъпни, защото не са скъпи като крайна цена. Полезното действие на бразилския орех е референтно основно на високото съдържание на селен и витамини. Селенът е много силен природен антиоксидант, който предпазва оргнизма от вредните свободни радикали. Като продукт за лице, селенът в маслото от бразилски орех осигурява 24-часова хидратация за кожата и нча косата придава жизнен и здрав вид. Терапията за коса с бразилски орех е най-евтиното решение против косопад, тъй като високото съдържание на омега-3 мастни киселини подпомага образуването на себум и кондиционира косата по естествен начин.
Познатият непознат бразилски орех
Цената на една опаковка масло от бразилски орех в biofetish.com е около 14 лв и е много добра алтернатива за поддържане на впечатляващ външен вид. От онлайн магазина, посветен на екзотичните и полезни природни продукти, можете да намерите още много чудесни предложения, с които да се поглезите.