Правилна поддръжка на климатик Daikin в София

Повечето от нас разполагат с климатик у дома.  Разбира се, това не е изненадващо, след като този уред се превърна в отлично средство за отопление и разхлаждане през цялата година.

Днес ще обърнем внимание на климатиците Daikin и по-специално на тяхната поддръжка. Все пак всеки един уред трябва да се третира и поддържа правилно за да издържи максимално дълго време в отлично състояние.

Най-напред ще обясним как да се грижите за филтрите на вътрешното тяло. Всъщност те се нуждаят от редовно почистване. Те играят ролята на пречиствател на въздуха, тъй като задържат прах и вредни микроорганизми, благодарение на ситната мрежа, от която са направени. За да почистите климатици в София, трябва да ги свалите и да ги измиете с топла вода – в СОфия е доста мръсно и прашно. По този начин ще отстраните всички замърсявания, които са се натрупали.

Редовното почистване на тези филтри ви гарантира, че климатикът ви в София наистина ще пречиства въздуха. А под редовно имаме предвид, че трябва да се извършва на всеки три седмици. Да, знаем, че звучи прекалено, но ви уверяваме, че процедурата е наистина бърза и няма да отнеме много време. Климатиците Дайкин се славят с пречиствателната си способност, но тя няма как да бъде максимално ефективна, ако филтрите не се почистват дълго време.

Продължаваме нататък с чистенето на топлообменника на вътрешното тяло на вашия климатик от марка Daikin в София. Съветваме ви най-напред да прочетете упътването, за да разберете как точно можете да отворите предната решетка и да свалите въздушните филтри, които са два на брой.

Филтрите отново трябва да се измият с топла вода. Ще имате нужда и от прахосмукачка, за да почистите краищата на топлообменника. Съветваме ви да бъдете внимателни, за да не ги повредите, а и да пазите ръцете си от острите ръбове на ребрата. Това почистване трябва да се прави веднъж в годината.

Още едно почистване на климатиците Daikin, което трябва да се извършва веднъж годишно, е почистването на външното тяло. То се извършва от техник, като е препоръчително да бъде през пролетта, тъй като през студените месеци климатикът се замърсява най-много.

Запомнете, че тези грижи за вашия климатик ви гарантират, че той ще работи безпроблемно много дълго време. Ако пък ви предстои покупка в София и не знаете към кого да се обърнете за съвет, то тогава ви съветваме да поръчате климатик от електронен магазин, защото там изборът ви е наистина огромен, можете да разчитате на бързо и коректно обслужване, както и на по-ниски цени. Освен това ще можете да се запознаете в детайли с избрания модел, благодарение на подробното му описание.