Интересни факти за народните носии

Народните носии са били задължително облекло преди години.  Днес те се ползват само като празнично облекло само в специални случаи. Но напоследък все повече хора се обръщат към народните носии от pensiluet.com, тъй като все повече хора искат да си спомнят своите корени.
Разбира се, това е една прекрасна тенденция и би било добре и ние да сме в крак с модата. Това може да стане, като се сдобием с желаната от нас народна носия. Но още преди да сте си помислили, че тази покупка ще ви струва твърдо скъпо и ще ви се наложи да правите компромиси с месечния ви бюджет, ще ви уверим, че това съвсем не е необходимо. Много по-добър, лесен и бърз вариант е да поръчате народна носия от електронен магазин. Така не само спестявате, но и няма да ви се наложи да губите цели часове от свободното ви време, за да обикаляте из целия град, търсейки подходящата носия. Сигурни сме, че ще се съгласите с нас, че разглеждането на различните модели народни носии с помощта на компютър или пък каквото и да било мобилно устройство, спестява доста време.
народна носия от pensiluet.com
А за да улесним избора ви, ви предлагаме да се запознаете с някои от най-разпространените народни носии.
Сукмената е най-популярната. При нея характерен е сукманът, който в повечето случаи е без ръкави. Изработен е от дебел и тъмен плат, а престилката е шарена.
Саяната е една от най-красивите народни носии. При нея ризата е с ръкави с дължина до лактите, а като цяло моделът наподобява този на популярните днес туники.
Двупрестилчената носия не отстъпва по популярност на носиите, които ви изброихме до този момент. Престилките при нея са две и са разположени отпред и отзад.
Еднопрестилчената народна носия се характеризира със специалното връзване на престилката. Благодарение на него цялата носия се движи при ходене.