Какво трябва да знаем за монтирането на басейни?

След като се сдобиете с нов басейн, който е сглобяем, е необходимо той да бъде монтиран във вашия двор.  За съжаление това не става като детска игра. Ето защо, преди да започнете да монтирате басейна, осмислете дали можете да го направите сами, което означава, дали имате нужда от професионална работна ръка. Ако не сте убедени в техническите си способности, потърсете фирма, която се занимава с монтиране на басейни, която да се заеме със тази задача.

В случай, че сте решили да не наемате фирма за монтирането на басейна, първото нещо, което трябва да сторите е да прочетете инструкциите на басейна со края. Осмислете добре какви инструменти ще са Ви нужни. Обикновено повечето от тях са налични в почти всеки дом, но все пак подгответе всичко преди да се захванете с монтирането на басейни. Какви инструменти са нужни за монтиране на басейни? Това са: мотика, търмък и лопата, с които да изкопаете и да направите терена равен; плоска дъска, дървени колчета, дебел конец, дълги пирони, с които да очертаете избрания от Вас терен; пясък за насипване и ръчна количка, с която да го превозвате; ако басейна Ви е кръгъл, трябва да имате бетонни плочки; здравозалепващ скоч или лепяща лента и силиконова пяна; нивелир, както и задължителния комплект с клещи, отвертки, нож и други такива инструменти.
басейни от baseini.net
Има три етапа на монтиране на басейни.

-Първия етап е изборът на място и подготовката за монтирането на басейна.
– Втория етап се състои в изграждане и пускане на басейна в експлоатация.
-Третата част е довършването на някои неща около басейна.

Подготвили сме и няколко съвета за смелчаците, които са решили да монтират басейна си без да се осланят на услугите на професионална фирма: Изберете максимално равен терен, който да е в непосредствена близост до водоизточника, с който ще пълните басейна. Обърнете голямо внимание на водооттичането. Не забравяйте, в никакъв случай не монтирайте басейна върху твърди повърхности като чакъл, асфалт, външни настилки или септични ями и канализации. И още нещо-не монтирайте басейна напълно сами, винаги трябва да имате поне един помощник.