Правилно отглеждане на популярни цветя

Тема на днешната ни статия ще бъдат едни от най-популярните цветя, а именно розите.  Почитателите им са многобройни по целия свят и едни от най-красивите букети са съставени именно от рози.
Днес ще поговорим по-обширно за отглеждането на розите, както и за тънкостите, които трябва да знаем, за да бъдем сигурни, че те ще растат правилно.
Ще започнем с информацията, че това са едни от влаголюбивите цветя и се нуждаят от много поливане. Но това правило важи само през топлите месеци от годината. С настъпването на есента поливането трябва да бъде сведено до минимум или пък да бъде напълно преустановено. Разбира се, това правило е в сила за почти всички цветя, защото растежът им силно се забавя през студените месеци и нямат нужда от толкова много влага.
В началото на лятото поливането на розовите храсти трябва да бъде наистина много обилно. В никакъв случай не забравяйте да ги поливате, а и не правете грешката да ги поливате през деня. Всяко едно цвете в cvete.eu трябва да се полива само вечер, когато навън е топло. Също така студената вода от маркуча не е препоръчителна за поливане на топлата почва на розите. По-добре би било да оставите водата да се стопли през деня на слънце и след това да я използвате за поливане на розовите храсти.
В началото на топлите месеци розите се нуждаят от много вода. След всеки летен дъжд почвата им трябва да се разрохква. Това трябва да се прави всеки път след летен дъжд без изключения, защото се предотвратява образуването на плътна почвена кора, която пречи на въздухообмена. А с настъпването на есента поливането трябва да бъде много по-рядко. Ако пък дъждовете са много обилни, тогава поливане изобщо не е необходимо.