Коя е най-функционалната операционна система за таблет

Може би и вие сте от хората, които твърдо вярват, че е само въпрос на време таблетите да изместят компютрите. Факт е, че много хора споделят същото мнение, но също така е вярно, че все още технологията при таблетите не се е развила чак до степен, че компютрите да станат непотребни.  Но все пак таблетите се развиват с невероятна бързина и феновете им се увеличават с всеки изминал ден.
Разбира се, всички знаем, че такъв тип устройство няма как да функционира, без да е оборудвано с операционна система. А както се случва с всичко останало, така и при таблетите има различни варианти, от които можем да избираме.
Най-популярните операционни системи за таблети са четири на брой, но две от тях заемат безапелационно първото място. Най-вероятно се досещате сами, че Android и iOS са двете системи, които са най-популярни в света на таблетите. Сигурни сме, че тази информация никак не ви учудва, тъй като те са и най-добре развитите.
Операционната система Android е разработка на Google, което означава, че има огромен брой приложения, които са на ваше разположение в Google Play Store. Изключително добра новина е, че доста голяма част от въпросните приложения могат да бъдат изтеглени безплатно, което ви дава възможност да се снабдите с всички програми, които са ви необходими.
При iOS за таблетите нещата стоят по малко по-различен начин. Естествено функционалността е чудесна, но за сметка на това доста от приложенията в App Store са платени, което не е особено приятно.
Останалите две операционни системи за таблети не са много разрпостранени. Една от тях е MS Windows, която съвсем наскоро беше пусната, защото компанията произвежда таблети едва от няколко месеца, но до момента MS Windows показва доста добри резултати. Другата операционна система е BlackBerry Tablet OS, която е доказано най-бързо реагиращата при докосване на тъчскрийна, но пък работи само с таблети от съответната марка.