За кого са подходящи интервалните кардио тренировки

Знаете ли, че светът е полудял по интервалните кардио тренировки, а най-запалените му фенове са тези, които тренират във фитнеса, защото там и уреди, на които тези упражнения могат да се извършват безпроблемно.  Интервално значи да редувате бързо и бавно, например, две минути държите нормалното темпо, а една напрягате всички сили и тренирате на бързо обороти. По този начин трябва да протиече цялата ви тренировка и не след дълго ще усетите и видите добрите резултати по тялото ви.
Разбира се, са правени проучвания дали наистина интервалните упражнения имат толкова голям ефект, както ги рекламират. Проучването се състояло в това хора с еднакви килограми да започнат тренировки, като едните се упражнявали на фитнес уреди нормално, а другите го правели на интервали. Очевидно било, че тези с интервалното кардио можели да се похвалят с много по-бързо и ефективно отслабване, отколкото другите, тренирали постоянно с едно и също темпо.
Разковните се крие във факта, че интервалните кардио тренировки с фитнес уреди натоварват всички мускулни групи в човешкото тяло равномерно, защото се правят на уреди като кростренажор, велоергометър или пък на бягащата пътека.
Както сами можете да се убедите, можете да тренирате във всяка фитнес зала, но това не трябва да се случва, ако имате някои здравословни проблеми като: сърдечни затруднения и високо кръвно налягане. Интервалните упражнения неимоверно много натоварват кръвносната ни система, затова ако имате проблеми със сърцето, изобщо не трябва да се захващате с тях. Същото правило важи и за хора с проблемни стави.
Ако пък нямате нито един от тези здравословни проблеми, можете още днес да отидете във фитнес залата. Но трябва да запомните, че се започва плавно – интензивно тренирате най-много една минута, а след това тройно по-дълго продължавате с нормална скорост. Бавно увеличавайте тази една минута, за да не натоварите прекалено много тялото.